10 de febrer de 2010

COUSCOUS DE POLLASTRE


Ingredients
1 kg de sèmola del couscous
kg de carn de vedella
200 grams de cigrons cuits,
250 grams de carbassó,
200 grams de nap i 200 grams de carbassa.
250 grams de pastanagues,
1 col petita,
2 tomàquets.
4 cebes,
julivert picat, pebre negre, gingebre, cúrcuma, colorant, sal,oli d’oliva.
Preparació
Primer posar el pollastre en una cassola, fiquem les cebes, julivert, oli d’oliva, pebre, sal, colorant. Ho deixem coure mitja hora. Traiem el pollastre, posem l’aigua, ho deixem bullir i hi fiquem les verdures, després poseu-les a l’olla i deixeu-les bullir. A la couscoussera posem l’aigua a l’olla de baix i a la de dalt posem la sèmola mullada amb aigua la deixem coure al vapor uns quinze minuts. Després, es buida la sèmola en un recipient i unteu-la amb oli d’oliva i una mica d’aigua salada. Deixeu-la reposar uns segons, posar la sèmola a l’olla i es fa el mateix tres vegades i així tenim la sèmola preparada,quan tenim les verdures i la carn cuites i apunt comencem a muntar el couscous.
En un gran plat posem la sèmola. Agafem una mica de brou de les verdures i barregem amb la sèmola. Després, posem en el centre del plat a sobre de la sèmola la carn primer i, al voltant, posem les verdures ben ordenades. Al final, decorem el plat amb cigrons cuits i servim amb la cullera. Aquest àpat va bé servir-lo en un plat gran perquè tota la família menja unida.

Cuiner/a: Najoua Boulifa i Kautar Alilou
Related Posts with Thumbnails