10 de febrer de 2010

COUSCOUS DE VEDELLA


Ingredients
1 kg de sèmola del couscous
1/2 kg de carn de vedella
200 grams de cigrons cuits,
¼ de Kg de carbassó,
200 grams de nap i 200 grams de carbassa.
¼ de Kg de pastanagues,
1 col petita, 2 tomàquet i 4 cebes.
¼ de kg de panses.
julivert picat, pebre negre, gingebre, cúrcuma, colorant, sal, oli d’oliva.
Preparació
Primer preparem les verdures en una olla, posem oli i ceba picada. Afegim el tomàquet picat i les espècies segons el gust i després la vedella. Es deixa coure una estona i s’afegeix mig litre d’aigua. Ho deixem coure mitja hora.
A la couscoussera posem l’aigua a l’olla de baix i a la de dalt posem la sèmola mullada amb aigua la deixem coure al vapor uns quinze minuts. Després, es buida la sèmola en un recipient i unteu-la amb oli d’oliva i una mica d’aigua salada. Deixeu-la reposar uns segons, posar la sèmola a l’olla i es fa el mateix tres vegades i així tenim la sèmola preparada, quan tenim les verdures i la carn cuites estan a punt comencem a muntar el couscous.
En un gran plat posem la sèmola. Agafem una mica de brou de les verdures i la barregem amb la sèmola. Després, posem en el centre del plat a sobre de la sèmola la carn primer i, al voltant, posem les verdures ben ordenades. Al final, decorem el plat amb cigrons cuits i panses i ceba cuita.

Cuiner/a: Fathia Touizni
Related Posts with Thumbnails